CZ / EN

info@companyexperts.cz
+420 775 106 111

 
 

Články

Evropská společnost - výhody a nevýhody

Evropská společnost je strukturou velmi podobná akciové společnosti (s účinností nového zákona o obchodních korporacích zákonodárcečeskou akciovou společnost ještě více přiblížil té evropské). Základní myšlenkou je nadnárodní forma akciové společnosti která má oporu v zákonech všech členských zemích EU. Evropskou společnost tedy zná právo německé české či dánské stejně tak jako lotyšské. Evropské společnost může nejen obchodovat a působit po celé EU, ale také může měnit sídlo v rámci celé EU podle potřeby. V praxi může změnit sídlo (a tím i zákony a daňový domicil) z ČR na Kypr, potom do Irska atp. v závislosti na tom, kde má odbyt nebo kde jí vyhovuje legislativa a daně.

Evropská společnost je složitá a drahá na založení a jednoznačně se vyplatí koupit předzaloženou. Základní kapitál činí minimálně 120.000,- EUR a je potřeba splnit podmínku nadnárodního fungování. (V praxi nejčastěji společnost, která má organizační složku v jiné zemi, nebo větší holding společností v různých zemích. Při koupi předzaložené společnosti se tomuto procesu vyhnete a svou společnost máte druhý den.

Výhody jsou zjevné - image velké nadnárodní bonitní společnosti s velkou důvěryhodností, možnost účastnit se nadnárodních trhů po celé EU, možnost stěhovat své sídlo po celé EU (z daňových či jakýchkoli důvodů). Vlastnictvím SE společnosti se dostanete mezi velké ndnárodní hráče jako Allianz, Porshe, BASF  a podobně, kteří si evropskou společnost oblíbili.
Nevýhodou je pak především složité zakládání, velký základní kapitál a povinný nadnárodní prvek. Podnikatel, který chce evropskou společnost založit svépomocí téměř nemá legální možnost tak učinit (nepodniká-li již několik let v různých zemích EU.  Při koupi společnosti ready-made však tyto nevýhody odpadávají a můžete mít svou evropskou společnost druhý den.
 

Ready made společnosti

Svou ready made společnost můžete mít už do 48 hodin a namísto front na úřadech a byrokracii se můžete naplno věnovat podnikání. Stačí se nám ozvat s představou, podepsat dokumenty a vše ostatní zařídíme za Vás. U našich společností garantujeme nulovou účetní minulost a bezdlužnost.

Zakládání společností

Chcete založit společnost na míru, obraťte se na nás a vše zařídíme. I založení společnosti na míru lze vyřídit bez problému na dálku a bez otravné byrokracie. Nabídneme Vám i založení ltd. (Britská společnost s ručením omezeným) nebo oblíbené s.r.o či a.s. Ušetříme Vám spoustu času.

Kontakt

Company Experts s.r.o.
Revoluční 13
Praha 1, 110 00

IČ: 02923815

+420 775 106 111