CZ / EN

info@companyexperts.cz
+420 775 106 111

 
 

Články

RES online - pozor na formulář pro registraci

I když rozesílání formulářů RES online není novou záležitostí, množí se nám dotazy klientů (především začínajících podnikatelů a nově založených společností) na tento rejstřík. Rozhodl jsem se tedy napsat pár vět o tomto rejstříku, o přiloženém formuláři a jak to celé funguje. Obezřetnost je při tom na místě - jde o obchodní nabídku a závaznou objednávku, kterou je však, díky designu celého provedení, snadné zaměnit s oficiálním formulářem některé z veřejnoprávních korporací.

Důležité je si hned v úvodu upřesnit, že nejde o žádný formulář obchodního rejstříku, nebo jiného rejstříku provozovaného státem. Jde o soukromý, placený rejstřík provozovaný společností RES online s.r.o. se sídlem v Brně. Vzhled formuláře může někomu dokonce připomínat formuláře finančního, či jiného úřadu. Zkratka RES v logu může vést k záměně s rejstříkem ARES - Administrativní registr ekonomických subjektů provozovaný Ministerstvem financí. Pro účely tohoto článku nechme stranou, zda jde o souhru náhod, či strategii společnosti RES online s.r.o.

Jde tedy o obchodní nabídku a objednávku v nevyžádaném obchodním dopise, vypadajícím jako formulář.

Projděme si nyní společně tento formulář - neformulář a zjistěme, co je podnikateli nabízeno a za jakých podmínek. Formulář si můžete prohlédnout zde.

Formulář tedy není ani tak formulářem, jako spíš "zakuklenou" nabídkou na uzavření smlouvy. Podepsáním a odesláním zpět vstupujete do dvouletého smluvního vztahu s dodavatelem. Ten Vám za pouhých 38.500,- Kč ročně bez DPH nabízí zapsání údajů o Vaší společnosti na jeho internetové stránky. (Vy však vstupujete do dvouletého vztahu). Dále souhlasíte, že případný spor s dodavatelem nebude řešen věcně a místně příslušným soudem, ale rozhodcem zvoleným dodavatelem. Za rozhodčí řízení je účtován smluvní poplatek ve výši 10.000,- Kč. Odešlete-li formulář zpět podepsaný, okamžikem doručení se smlouva stává platnou. V bodě 5.1 obchdních podmínek na druhé straně Vám sice dodavatel velkoryse umožňuje platit měsíčně, avšak spozdíte-li se, je splatná částka celá a ihned. Výpovědní lhůta je tříměsíční, avšak končí nejdříve posledním dnem roku, ve kterém byla výpověď učiněna.

Účelem tohoto článku není hodnotit služby předmětné společnosti, kvalitu rejstříku, nebo přiměřenost cen a podmínek. Varujeme však klienty, aby zvážili tento formulář jako standardní obchodní nabídku od soukromé společnosti. Formulář v žádném případě není formulářem některé z veřejnoprávních korporací nebo obchodního rejstříku a případná nechtěná záměna s úředním formulářem by mohla klienta stát v budoucnu peníze a nepříjemnosti. Registrace a platba není povinná a v případě, že na něj nezareagujete, se nic nestane.

Autor: Mgr. Zdeněk Valášek

 

 

Ready made společnosti

Svou ready made společnost můžete mít už do 48 hodin a namísto front na úřadech a byrokracii se můžete naplno věnovat podnikání. Stačí se nám ozvat s představou, podepsat dokumenty a vše ostatní zařídíme za Vás. U našich společností garantujeme nulovou účetní minulost a bezdlužnost.

Zakládání společností

Chcete založit společnost na míru, obraťte se na nás a vše zařídíme. I založení společnosti na míru lze vyřídit bez problému na dálku a bez otravné byrokracie. Nabídneme Vám i založení ltd. (Britská společnost s ručením omezeným) nebo oblíbené s.r.o či a.s. Ušetříme Vám spoustu času.

Kontakt

Company Experts s.r.o.
Revoluční 13
Praha 1, 110 00

IČ: 02923815

+420 775 106 111