CZ / EN

info@companyexperts.cz
+420 775 106 111

 
 

Články

Založení společnosti v Anglii a specifika podnikání v Anglii

 

Proč anglická společnost Ltd.?

V úvodu je potřeba zmínit, že anglická společnost Ltd. není určena pouze k podnikání v Anglii, ale můžete s ní podnikat po celé EU a i ve třetích zemích. Jednatelem i společníkem může být Čech, majitelé mohou být anonymní. Právní prostředí v Británii je velmi stabilní a liberální - společnost lze spravovat velmi pružně na dálku, změnit jednatele jde přes internet, poplatky státu jsou minimální. Středoevropana překvapí rychlost a ochota úřadů a systém je nastaven tak, aby podnikateli zbytečně neházel klacky pod nohy a nezatěžoval ho přebujelou byrokracií a výdaji. Jak založení společnosti v Anglii, tak sídlo společnosti je velmi levnou a rychlou záležitostí. Pro srovnání, založení české společnosti s.r.o. je časově, finančně i administrativně mnohem náročnější proces. Založení společnosti s.r.o. za jednu korunu je bohužel mýtus - ve skutečnosti se poplatky notáři, úřadům, bance a soudu vyšplhají k 17.000,- Kč i pro společnost s kapitálem 1,- Kč. Založení společnosti Ltd. vyjde na 7.000,- Kč. Přes svou nízkou cenu a malou administrativní zátěž je společnost Ltd velmi prestižní a ve světě uznávaný typ společnosti (oproti společnosti s.r.o., která zahraničním klientům a partnerům zní poměrně exoticky a neidentifikovatelně). Můžete tedy podnikat v ČR, ušetřit peníze, čas a starosti, působit prestižním a nadnárodním dojmem a to vše už do dvou dnů.

Jak založit společnost v Anglii?

Založení společnosti v Anglii je, narozdíl od jiných zemí jednoduchý proces a každý, kdo umí anglicky a vyzná se v britském obchodním právu, to zvládne svépomocí přes stránky obchodního rejstříku. Postup je následující:

  1. Zkontrolovat dostupnost požadovaného jména společnosti (jde online)
  2. Přes online servis společnost založit
  3. Vyplnit údaje o společnících, zakladatelích, nastavit si stanovy dle potřeby
  4. Uvést adresu sídla společnosti ve Velké Británii, kde Vás mohou úřady kontaktovat
  5. Objednat a zaplatit výpis z obchodního rejstříku
  6. Získat případná potřebná povolení a licence podle oboru činnosti
  7. Registrace k daním u HM Revenue Customs (lze online, či formulářem)
  8. Bankovní účet Vám založí jak anglická, tak česká banka
  9. Na každé výročí založení společnosti je potřeba odevzdat daňové přiznání a uzávěrku.

Proč si nechat společnost v Anglii založit od specialisty?

I přes obrovskou snahu anglických zákonodárců usnadnit podnikatelům podnikání a založení společnosti, je z několika důvodů pohodlnější a často i levnější nechat si společnost založit specialistou. Necháme-li stranou otázku nastavení zakladatelských dokumentů a stanov, které je jistě lepší svěřit právníkovi, je potřeba mít v Anglii adresu sídla společnosti, kde minimálně přebíráte poštu. Nejspíše také narazíte na to, že britský obchodní rejstřík neposílá listiny mimo Velkou Británii, a cestovat pro svůj výpis z obchodního rejstříku nejprve do Cardiffu a potom do Londýna je ztráta času a peněz. A konečně hledání kvalitního a levného britského účetního může být složité.

Založení anglické společnosti na míru

V případě, že si založení anglické společnosti objednáte u naší společnosti, můžete vše vyřídit z domova. Veškerá komunikace proběhne v češtině s naší pobočkou v Praze - náš specialista s Vámi probere Váš obchodní záměr a navrhne optimální řešení. Na základě zadání, které od Vás dostaneme, vypracuje náš londýnský právník dokumentaci, kterou Vám rádi zašleme poštou. Jediné, co musíte udělat Vy, je podepsat dokumenty a zaplatit kupní cenu. Vše ostatní za Vás vyřídí specialisté v naší kanceláři v Londýně. Dáme Vám k dispozici prestižní adresu naší kanceláře v centru Londýna. Tam se Vám náš kolega postará o účetnictví, přepošle Vám příchozí poštu k Vám domů, bude se věnovat případným kontrolám úřadů. V Londýně tak budete mít v ceně člověka, na kterého se kdykoli můžete obrátit s otázkami ohledně účetnictví, daní, či jen zkontrolovat příchozí poštu. Založením společnosti pro nás samozřejmě klientská péče nekončí - kdykoli budete mít ohledně podnikání v Anglii nějaké dotazy nebo potřeby, rádi se Vám budeme věnovat v Praze i Londýně. S námi máte podnikání instantně, do dvou dnů a bez starostí.

Anonymní podnikání

Jiný kraj, jiný mrav, říká staré přísloví. V právu to platí dvojnásob - každá země má své zákony a pravidla, často velmi odlišné od zemí sousedních. Velká Británie umožňuje podnikatelům vlastnit společnost anonymně způsobem, kdy v obchodním rejstříku není majitel k dohledání a ani úřady samy ho neznají. V naší zemi se to může zdát nezvyklé, ale anglická společnost Vám umožní podnikat v ČR anonymně. Oproti klasickým anonymním offshore společnostem ze Seychel či Grenadin však nepůsobí tak podezřele, ale budí konzervativní a seriózní dojem. Pro ty, kteří mají rádi komfort anonymity a nechtějí být za svým majetkem vidět, jde o ideální řešení.

A co daně a účetnictví?

ČR a Velká Británie mají smlouvu o zamezení dvojího zdanění. V praxi to znamená, že daně neplatíte dvakrát, ale buďto v Británii, nebo v ČR. Zjednodušeně lze říci, že záleží na tom, kde byl zisk realizován. Na našeho účetního je spolehnutí - s daněmi i účetnictvím Vám rád poradí.

Kolik to stojí?

Společnost Ltd. stojí pouze 7.000,- Kč, sídlo v Londýně i s přeposíláním pošty stojí 750,- Kč za měsíc. Účetnictví se odvíjí od množství faktur, nulové daňové přiznání spící společnosti stojí 3.000,- Kč, což stačí podstoupit jednou ročně. I přes zdánlivě vysokou cenovou hladinu Velké Británie si založení anglické společnosti může dovolit opravdu každý.

 

Ready made společnosti

Svou ready made společnost můžete mít už do 48 hodin a namísto front na úřadech a byrokracii se můžete naplno věnovat podnikání. Stačí se nám ozvat s představou, podepsat dokumenty a vše ostatní zařídíme za Vás. U našich společností garantujeme nulovou účetní minulost a bezdlužnost.

Zakládání společností

Chcete založit společnost na míru, obraťte se na nás a vše zařídíme. I založení společnosti na míru lze vyřídit bez problému na dálku a bez otravné byrokracie. Nabídneme Vám i založení ltd. (Britská společnost s ručením omezeným) nebo oblíbené s.r.o či a.s. Ušetříme Vám spoustu času.

Kontakt

Company Experts s.r.o.
Revoluční 13
Praha 1, 110 00

IČ: 02923815

+420 775 106 111