CZ / EN

info@companyexperts.cz
+420 775 106 111

 
 

Články

Proč si e-shopy zakládají často firmy v Anglii

V poslední době si stále více zavedených i začínajících e-shopů zakládá firmy v Anglii. Proč e-shopaře mezi všemi zeměmi láká právě Anglie? A není to jen složité řešení namísto jednoduchého a praktického, tedy založení s.r.o. či živnosti?

 

První výhodou je bezpochyby cena. Vzhledem k tomu, že je společnost nenáročná na založení a poplatky státu jsou minimální, trvá založení anglické Ltd. Cca 48 hodin a vyjde na zlomek ceny českého s.r.o. Začínající podnikatel, který si neúčelné plýtvání nemůže dovolit, je často odrazen enormními poplatky, které ho čekají v ČR a volí anglickou variantu.

 

Druhou výhodou, kterou firma v anglii nabízí (nejen) majitelům e-shopů, je jednoduchá a efektivní správa přes internet. Změna jednatele, jména či sídla, která by v ČR znamenala poplatky a stohy byrokracie, může být u anglické firmy provedena klidně z notebooku nebo chytrého telefonu odkudkoli na světě. To ocení zejména podnikatelé, kteří jsou zvyklí vyřizovat si své záležitosti přes internet, často právě mladí lidé, majitelé e-shopů či podnikatelé v informačních technologiích. V podstatě ale kdokoli, kdo si rád vše řídí online.

 

 

Třetí věcí je seriózní a profesionální dojem celého e-shopu. Zvláště začínající e-shopy se často potýkají s tím, že fungují krátce, sídlo mají zapsané u sebe doma v paneláku a potenciální zákazník může znejistět. Veškerá snaha o kvalitní marketing, oslovení klienta, vstup na trh tak může ztroskotat na nejistotě a podezření potenciálního klienta. Anglická společnost udělá za méně peněz lepší službu – e-shop se sídlem v Londýně vypadá jako silná, nadnárodní a důvěryhodná značka, velý hráč na trhu.

Člověk, který zvládá práci s počítačem a internetem si tak může ušetřit spoustu peněz, papírování a starostí, působit profesionálně a mít čas na to, co ho živí, jeho e-shop. Daně a účetnictví vede v ČR, v Anglii pouze jednou za rok podá nulové přiznání. V podstatě se mu oproti českému modelu podnikání nijak nemění – příchozí pošta mu je z Londýna přeposílána na jeho skutečnou adresu, a o případné kontroly se postará náš tamní účetní.

Ready made společnosti

Svou ready made společnost můžete mít už do 48 hodin a namísto front na úřadech a byrokracii se můžete naplno věnovat podnikání. Stačí se nám ozvat s představou, podepsat dokumenty a vše ostatní zařídíme za Vás. U našich společností garantujeme nulovou účetní minulost a bezdlužnost.

Zakládání společností

Chcete založit společnost na míru, obraťte se na nás a vše zařídíme. I založení společnosti na míru lze vyřídit bez problému na dálku a bez otravné byrokracie. Nabídneme Vám i založení ltd. (Britská společnost s ručením omezeným) nebo oblíbené s.r.o či a.s. Ušetříme Vám spoustu času.

Kontakt

Company Experts s.r.o.
Revoluční 13
Praha 1, 110 00

IČ: 02923815

+420 775 106 111